13 kwietnia 2018

Indyk dyniowo-kabaczkowy – od 6 miesiąca

Indyk zwłaszcza z domowej hodowli jest bardzo smaczny dla dziecka.Młody indyk o wiele mniej się gotuje, aby był miękki i smakuje dzieciom wyśmienicie. 

Indyk dyniowo-kabaczkowy

SKŁADNIKI:

  • 1 mały ziemniak
  • 1 małą marchewka
  • 2 łyżki drobno posiekanego kabaczka
  • 3 łyżki zielonego groszku
  • 1 łyżki oliwy z oliwek
  • 10 dag mięsa z indyka
  • 1/2 ugotowanego żółtka
  • 1 łyżka brązowego ryżu
  • kilka paseczków włoskiej kapusty

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

Mięso i warzywa ugotować osobno w niewielkiej ilości wody, odcedzić i dokładnie zmiksować.

Dodać oliwę z oliwek. Dość rzadką zupkę połączyć z ugotowanym ryżem (można przyrządzić go

na wywarze z warzyw) i odstawić na kilka minut.

 

PORADA:

Ryżu nie trzeba miksować, chyba że upodobania maluszka są inne.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Subskrybuj nas

Polub nasze profile na portalach społecznościowych

Kontakt

JEŻELI JESTEŚ ZAINTERESOWANY MARKETINGIEM dla swojej firmy czyli: pisanie postów (marketing szeptany) pisanie postów sygnatury pisanie opinii umieszczenie na mojej stronie ogłoszenia z marką zabawek, ubrań, noclegiem , testami itp.
Email. Proszę pisać na annakolibaj@interia.pl
Tel. 534-366-274
© maminezycie.pl 2017