Indyk jagódka – od 6 miesiąca

Miks idealny na sezon jagodowy i nie tylko. Smakuje wyśmienicie i posiada coś z owoców i mięska w jednym przysmaku.

Indyk jagódka

SKŁADNIKI:

  • 10 dag fileta z indyka
  • 1/2 szklanki miąższu z dyni
  • 1 łyżka jagód
  • 1/2 marchewki
  • 1/2 łyżki masła

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Indyka umyć, pokroić na drobne kawałki i zagotować w niewielkiej ilości wody.

Dodać pokrojone drobno warzywa. całość gotować do miękkości.

Wyparzone jagody przetrzeć przez sitko, aż zostaną na nim same skórki, a następnie zmiksować dokładnie z gotowymi jarzynami, mięsem i masłem.

DLA MAŁYCH ALERGIKÓW:

Jagody można zastąpić jabłkiem i zrezygnować z masła na rzecz bez mlecznej margaryny.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Subskrybuj nas

Polub nasze profile na portalach społecznościowych

Kontakt

JEŻELI JESTEŚ ZAINTERESOWANY MARKETINGIEM dla swojej firmy czyli: pisanie postów (marketing szeptany) pisanie postów sygnatury pisanie opinii umieszczenie na mojej stronie ogłoszenia z marką zabawek, ubrań, noclegiem , testami itp.
Email. Proszę pisać na annakolibaj@interia.pl
Tel. :)
© maminezycie.pl 2017