19 września 2017

Indyk jagódka – od 6 miesiąca

Miks idealny na sezon jagodowy i nie tylko. Smakuje wyśmienicie i posiada coś z owoców i mięska w jednym przysmaku.

Indyk jagódka

SKŁADNIKI:

  • 10 dag fileta z indyka
  • 1/2 szklanki miąższu z dyni
  • 1 łyżka jagód
  • 1/2 marchewki
  • 1/2 łyżki masła

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Indyka umyć, pokroić na drobne kawałki i zagotować w niewielkiej ilości wody.

Dodać pokrojone drobno warzywa. całość gotować do miękkości.

Wyparzone jagody przetrzeć przez sitko, aż zostaną na nim same skórki, a następnie zmiksować dokładnie z gotowymi jarzynami, mięsem i masłem.

DLA MAŁYCH ALERGIKÓW:

Jagody można zastąpić jabłkiem i zrezygnować z masła na rzecz bez mlecznej margaryny.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

© maminezycie.pl 2017