31 sierpnia 2017

Jabłkowy puszek – od 5 miesiąca

Pyszne miękkie jabłuszko dla naszych maluchów, dla urozmaicenia diety.

Jabłkowy puszek

SKŁADNIKI :

  • 1 średnie jabłko (nie zbyt kwaśne)
  • 2 łyżki kaszki ryżowej
  • ewentualnie sok jabłkowy bez cukru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Jabłko umyć, obrać i pokroić na drobne kawałki, a następnie  ugotować i dokładnie zmiksować. Mus jabłkowy zagęścić kaszką ryżową według uznania. Na koniec dodać odrobinę soku jabłkowego dla polepszenia smaku, ale nie jest to konieczność (wszystko zależy od gatunku jabłka i oczywiście od gustu malucha).

 

PORADA 

W początkowym okresie podawania lepiej, jeśli mus będzie rzadszy – w miarę upływu miesięcy można go stopniowo zagęszczać.Upodobań kulinarnych dziecka trzeba się po prostu nauczyć, obserwując jego reakcję. Ważne, by dodawany sok jabłkowy był klarowany i przeznaczony specjalnie dla najmłodszych.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Subskrybuj nas

Polub nasze profile na portalach społecznościowych

Kontakt

JEŻELI JESTEŚ ZAINTERESOWANY MARKETINGIEM dla swojej firmy czyli: pisanie postów (marketing szeptany) pisanie postów sygnatury pisanie opinii umieszczenie na mojej stronie ogłoszenia z marką zabawek, ubrań, noclegiem , testami itp.
Email. Proszę pisać na annakolibaj@interia.pl
Tel. 534-366-274
© maminezycie.pl 2017