Jarzynowa na króliku – od 6 miesiąca

Zupa kolorowa, smaczna z mięskiem, który może długo się gotuje, ale ma mnóstwo pożywnych witaminek. 

Jarzynowa na króliku

 SKŁADNIKI:

  • 1 mała marchewka
  • 1  ziemniak
  • 1/3 pietruszki
  • 2 łyżki stołowe pokrojonego w kostkę selera
  • 1 kalarepa
  • 20 dag mięsa królika
  • 2 łyżki kaszki kukurydzianej (może być błyskawiczna )
  • 1/2 łyżki masła
  • 1/2 ugotowanego żółtka
  • 1/4 szklanki wody

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Warzywa obrać, umyć, drobno posiekać i razem z groszkiem wrzucić do niewielkiej ilości wody.

Całość zagotować, odsączyć. Dodać masło – dopilnować, by całkowicie się rozpuściło.

Ugotowane do miękkości w osobnym garnku mięso połączyć z warzywami, żółtkiem i dokładnie zmiksować.

Kaszkę przygotować według opisu na opakowaniu, dodać do zmiksowanych produktów.  W razie potrzeby można rozrzedzić wodą.

PORADA:

Jeśli zupka zaplanowana jest na dwa dni z rzędu, można dodać do niej całe żółtko.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Subskrybuj nas

Polub nasze profile na portalach społecznościowych

Kontakt

JEŻELI JESTEŚ ZAINTERESOWANY MARKETINGIEM dla swojej firmy czyli: pisanie postów (marketing szeptany) pisanie postów sygnatury pisanie opinii umieszczenie na mojej stronie ogłoszenia z marką zabawek, ubrań, noclegiem , testami itp.
Email. Proszę pisać na annakolibaj@interia.pl
Tel. :)
© maminezycie.pl 2017