13 kwietnia 2018

Zupka złota rybka – od 6 miesiąca

Zupka pysznie smakująca na bazie rybki. Dużo witaminy Omega3. Ryba samo zdrowie, warto wprowadzić ją w tryb żywieniowy u dzieci.

Zupa Złota rybka

SKŁADNIKI:

  •  1 mała mała marchewka
  • 1 mały ziemniak
  • 1/2 szklanki różyczek kalafiora
  • 1/2 korzenia pietruszki
  • 1/2 ugotowanego żółtka
  • 10 dag chudego mięsa ryby
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 ryżowa kaszka błyskawiczna (do przygotowania na wodzie)
  • mały kawałek pora ( ok. 2 cm)

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Rybę ugotować na parze, podzielić na małe kawałki.

Warzywa ugotować na niewielkiej ilości wody.

Wyjąć różyczki kalafiora na osobny talerz i zmiażdżyć widelcem.

Resztę zmiksować z rybą na gładką masę.

Dodać kawałki kalafiora i łyżeczkę kaszy.

Zupkę zagęścić według upodobań malucha.

DLA MAŁYCH ALERGIKÓW:

Dzieciom ze skazą białkową  i innymi alergiami pokarmowymi

nie wolno podawać ryby w żadnej postaci.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

© maminezycie.pl 2017