Sok z kalarepy

Kalarepa jest zielonym warzywem przypominającym rzepę, jednak rośnie nad ziemią. Smakuje jak skrzyżowanie kapusty, rzodkiewki i rzepy.

Świetny sok z kalarepy otrzymamy po wymieszaniu jej z innym sokiem z warzyw, zieleniny lub kiełków, gdyż osobno jest ostra w smaku. Pod względem wartości odżywczych stanowi dobre źródło minerałów, takich jak węglowodany, chlorofil czy witamina C.

Selekcja

Należy wybierać świeże, twarde korzenie kalarepy.

Uzysk

Z pół kilograma kalarepy otrzymamy 170 – 230 ml soku.

Pomaga gdy chorujemy na:

  • Astma
  • Choroby płuc
  • Choroby skóry
  • Choroby tarczycy
  • Choroby zatok
  • Egzema
  • Nadwaga
  • Zapalenie błon śluzowych ( w tym katar)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Subskrybuj nas

Polub nasze profile na portalach społecznościowych

Kontakt

JEŻELI JESTEŚ ZAINTERESOWANY MARKETINGIEM dla swojej firmy czyli: pisanie postów (marketing szeptany) pisanie postów sygnatury pisanie opinii umieszczenie na mojej stronie ogłoszenia z marką zabawek, ubrań, noclegiem , testami itp.
Email. Proszę pisać na annakolibaj@interia.pl
Tel. :)
© maminezycie.pl 2017