4 września 2017

Zupka z jarzyn i grochu – od 6 miesiąca

Jarzynki to same witaminki, warto je pomału wplątywać w żywienie małych dzieci.

Zupka z jarzyn i grochu

SKŁADNIKI:

  • 1 marchewkę
  • 1/4 jabłka
  • 1/3 pietruszki
  • 1 mały ziemniak
  • 3 łyżki mrożonego groszku
  • 1/2 łyżeczki masła

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

warzywa obrać i ugotować pod przykryciem w niewielkiej ilości wody.
Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na najdrobniejszych oczkach tarki.

Jarzyny zmiksować dodać starte jabłko.

Do ciepłej jeszcze zupki wrzucić 1/2 łyżeczki masła i dobrze wymieszać.

DLA MAŁYCH ALERGIKÓW:

masło można zastąpić oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

© maminezycie.pl 2017