Sok z kiełków fasoli

Sok z kiełków fasoli azuki, mung oraz soczewicy  z których można uzyskać znakomity sok jest bardzo zdrowy. Są one bogate w wysokiej jakości białko i dlatego ten sok jest bardzo znany i lubiany przez osoby odchudzające się.

Kiełki fasoli posiadają szczególnie właściwości wzbogacające krew, na przykład kiełki soczewicy stanowią doskonałe źródło żelaza mineralnego, a wszystkie kiełki fasoli są bogate w witaminę C, dzięki której organizm lepiej przyswaja ten pierwiastek. Dlatego sok z kiełków soczewicy jest świetnym dostawcą obu tych składników – żelaza i witaminy C. Sok ten dobrze smakuje z innymi sokami z zieleniny lub kiełków, a szczególnie dobrze z sokami warzywnymi. Może być także używany jako składnik zielonych koktajli.

Selekcja

Należy wybierać kiełki z czystymi, białymi pędami i bez liści. Zaleca się dodanie garści kiełków jako składnika innego soku warzywnego gdyż sok z kiełków fasoli sam w sobie ma nieprzyjemny smak.

Uzysk

Pół kilo kiełków daje około 100 ml soku

Pomaga gdy chorujemy na:

  • Anemia
  • Artretyzm
  • Ciąża
  • Cukrzyca
  • Nadwaga
  • Niedożywienie
  • Nowotwór
  • Osłabienie (trawienia lub mięśni)
  • Zatrzymywanie wody w organizmie
  • Złamanie kości
  • Zmęczenie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Subskrybuj nas

Polub nasze profile na portalach społecznościowych

Kontakt

JEŻELI JESTEŚ ZAINTERESOWANY MARKETINGIEM dla swojej firmy czyli: pisanie postów (marketing szeptany) pisanie postów sygnatury pisanie opinii umieszczenie na mojej stronie ogłoszenia z marką zabawek, ubrań, noclegiem , testami itp.
Email. Proszę pisać na annakolibaj@interia.pl
Tel. :)
© maminezycie.pl 2017